阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
It has been four years since Grandma Joy told her grandson that she had never seen the most beautiful views of America. Since then, they have gone on many cross-country trips.
Brad Ryan had been feeling tired of studying in a vet school when he visited his 85-year-old grandma in 2015. He hoped that spending some quality family time would make him cheerful.
As he was telling his grandma stories of his travels, however, he was heartbroken to hear that she had never seen the ocean or mountains. Ryan then asked his grandmother if she would like to go hiking with him. Needless to say, she was more than happy to agree.
They have since visited 29 different national parks across America—from the Great Sand Dunes in Colorado to the Acadia National Park in Maine. Over the four years, Ryan and his grandma have driven 25, 000 miles through 38 states. And it has greatly affected his quality of life. “Seeing it through my grandmother’s eyes, who every morning wakes up and is thankful to be alive, has taught me how to live, ” Ryan said. “With her, I’ve had to slow down and see life in a different way, which has made it a lot richer. ”
“I love my grandma so much, and it’s just really giving me a lot of peace when she passed away. I can go back to these places, feel her spirit, and feel connected to her, ” he added.
Ryan posted all of their trips on Facebook. He hopes more young people will spare time to be with their elders. “I want young people to know that hanging out with your grandparents is cool. And there’s so much we can learn from our elders, ” Ryan said.
【语篇概述】本文是一篇记叙文。讲述Ryan带奶奶一起到美国各地旅行的经历。通过和奶奶一起旅行他不仅欣赏了各地的美景, 还学会了从不同的角度看待生活。他把与奶奶旅行的经历分享到网上, 希望以此来鼓励年轻人抽出时间与老人在一起。
21. Why did Brad Ryan visit his grandma in 2015?
A. To cheer himself up.
B. To please his grandma.
C. To take his grandma to travel.
D. To share his travelling experiences.
【解析】选A。细节理解题。由第二段中的Brad Ryan had been feeling tired of studying in a vet school when he visited his 85-year-old grandma in 2015. He hoped that spending some quality family time would make him cheerful. 可知, 2015年Ryan之所以去看望奶奶是因为他感到厌倦学校的学习生活, 希望能通过与家人共同度过美好时光的方式让他自己开心起来。故选A。
22. What influence did Brad Ryan’s grandma have on him?
A. She made him live a richer life.
B. She helped him find his life goal.
C. She told him to have peace of mind.
D. She gave him a lot of encouragement.
【解析】选A。细节理解题。根据第四段中“Seeing it through my grandmother’s eyes, who every morning wakes up and is thankful to be alive, has taught me how to live, ” Ryan said. “With her, I’ve had to slow down and see life in a different way, which has made it a lot richer. ”可知, 通过和奶奶一起旅行, Ryan懂得了如何从不同的角度看待生活, 这使他能过更充实的生活。故选A。
23. What is Brad Ryan’s purpose of posting their trips online?
A. To advise young people to take a trip.
B. To share his joy of travelling with his grandma.
C. To show young people what they can learn from their elders.
D. To encourage the young to spend time with their elders.
【解析】选D。细节理解题。由最后一段的第二句He hopes more young people will spare time to be with their elders. 可知, Ryan把他们的旅行的故事发到网上, 目的是希望更多的年轻人能抽出时间与家里的老人在一起。故选D。